Ismét egy olyan étel, ami többféleképpen készíthető.
Ezt a receptet néhány éve Benke Laci bácsitól lestem el. (Olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász)
Azóta én csak így készítem ezt a remek ételt.
Szerintem ez a legfinomabb Brassói amit ettem!
Köszönöm Laci bácsi!
Hozzávalók:
Húsos füstölt szalonna, gyufaszál vékonyra vágva.
2-3 fej vöröshagyma, vékonyan felkarikázva
5-6 gerezd fokhagyma apróra vágva.
1 fehér, 1 zöldpaprika (lehet csípős is), vékonyra szeletelve.
1 kis paradicsom apróra vágva.
60dkg sertéslapocka 1,5-2cm nagyságú kockákra vágva.
Csapott kávéskanál őrölt pirospaprika,
őrölt fekete bors.
Majoránna
Só, ételízesítő (házi)
Étolaj
1kg burgonya 2cm nagyságú kockákra vágva, sós vízben félig megfőzve.
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a füstölt szalonnát, megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból és félretesszük egy tányérra.
Az olajat újra felhevítjük, beledobjuk a vöröshagymát, és üvegesre sütjük.
Hozzádobjuk a paprikaszeleteket, majd a paradicsomot, ezeket is megsütjük, de nem sütjük túl! – Majd mehet az egész, a szalonna mellé pihenni.
A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a fokhagyma felét, kicsit átsütjük, majd rádobjuk a húst. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a majoránnát, esetleg egy kis vizet. Lefedve pároljuk.
Miközben párolódik a hús, a félig főtt burgonyát lecsepegtetjük, esetleg papírtörlővel leszárítjuk, majd forró olajban megsütjük. – A sülő burgonyához dobhatunk egy egészben hagyott fokhagyma gerezdet, így még finomabb lesz!
Ha már szép piros, papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla az olajat.
Amikor a hús már majdnem kész, levesszük a fedőt, zsírjára sütjük az ételt.
Majd hozzáadjuk a szalonnapörcöt, a sült hagymát, paprikát, ízesítjük még fokhagymával, esetleg sóval, borssal, jól összeforgatjuk, összesütjük, majd hozzákeverjük a megsült burgonyát.
Forrón tálaljuk, ecetes almapaprika, kovászos uborka, esetleg csalamádé és friss kenyér illik hozzá!
Jó étvágyat kívánok!
A legfinomabb Brassói aprópecsenye
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése